A A

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat els treballs per a millorar l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda (PMR) del vestíbul Bergara de l’estació de Pl. Catalunya. Les obres han consistit en la instal·lació d’un ascensor al carrer Bergara, cruïlla amb carrer Balmes, que connecta la superfície amb el vestíbul. Un cop dins la barrera tarifària, la instal·lació d’un altre ascensor facilita l’accés a les andanes.

FGC finalitza les obres d’accessibilitat del vestíbul Bergara de Pl. Catalunya

  • S’ha instal·lat un ascensor per millorar l’accés per a persones amb mobilitat reduïda
  • A l’estació de Pl. Catalunya continuen les obres de remodelació de les voltes de les vies 1 i 2

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat els treballs per a millorar l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda (PMR) del vestíbul Bergara de l’estació de Pl. Catalunya. Les obres han consistit en la instal·lació d’un ascensor al carrer Bergara, cruïlla amb carrer Balmes, que connecta la superfície amb el vestíbul. Un cop dins la barrera tarifària, la instal·lació d’un altre ascensor facilita l’accés a les andanes.

vestibul_pc

Amb aquesta actuació, pressupostada en 522.000 euros, FGC completa els treballs que va iniciar el mes de febrer per millorar els vestíbuls de l’estació de Pl. Catalunya, l’estació amb més trànsit de tota la xarxa d’FGC amb prop de 12 milions de persones cada any.

Millores en el vestíbul de Rambla

El mes de juny Ferrocarrils va finalitzar les obres de redistribució de l’altre vestíbul de l’estació, el de Rambla, una actuació que ha permès alliberar espai i millorar els fluxos de circulació dels usuaris en l’entrada/sortida de l’estació i en l’adquisició de títols de viatges a les màquines de venda de bitllets, ubicades a l’espai on hi havia el Centre d’Atenció al Client.

La reforma, amb un pressupost de 200.000 euros, també ha comportat la col·locació d’un cel ras nou; la instal·lació de lluminàries noves amb llums LED; la renovació de tot el paviment del vestíbul; el revestiment del parament vertical amb la tradicional rajola blanca bisellada d’FGC; el revestiment amb tauler a la zona de les màquines de venda de bitllets; el desmuntatge del revestiment metàl·lic de les dues parelles de pilars rodons antics, que recuperen el seu aspecte original; així com el condicionament del conducte de ventilació actual, entre d’altres.

Un dels canvis més innovadors ha estat la implementació d’un sistema de doble cortina d’aire en els accessos per a incrementar la sensació de confort tant dels clients com dels propis treballadors de Ferrocarrils. Aquest sistema consisteix en una cortina d’aire que d’una banda expulsa aire i de l’altra el succiona. Això evita que es generin els corrents d’aire derivats de la circulació dels trens.

Remodelació de les voltes de l’estació

A l’estació de Pl. Catalunya continuen els treballs de millora de les voltes. En els últims mesos se n’ha millorat el revestiment, s’ha reparat el formigó i s’han impermeabilitzat les voltes, cosa que permet eliminar les filtracions d’aigua i posar en valor els mosaics característics de les voltes d’aquesta estació.

Els treballs sobre les voltes de les vies 3 i 4 ja han finalitzat. Pel que fa a les vies 1 i 2, han acabat els treballs d’impermeabilització de les voltes i en breu s’iniciarà el procés de licitació dels treballs de regularització i pintat. El cost total d’aquests treballs és de 770.000 euros i la previsió de finalització és a finals del segon trimestre del 2017.

Estalvi energètic

En els últims tres anys, FGC ha dut a terme a l’estació de Pl. Catalunya diferents actuacions per millorar tecnològicament i optimitzar la fiabilitat de diferents elements relacionats amb la circulació.

D’entre tots els treballs realitzats, amb una inversió de 4 milions d’euros, destaquen la renovació de la platja de vies amb nous aparells que ofereixen major confort i suavitat de marxa, l’ampliació de l’andana de la via 5, la substitució de catenària flexible per catenària rígida i la renovació de diferents instal·lacions elèctriques. A més, actualment està en curs la licitació per adequar la il·luminació de les andanes amb la instal·lació de llums LED, amb més llum i que permeten un important estalvi energètic respecte les bombetes tradicionals.

Aquest conjunt d’aparells i intervencions compten amb característiques tècniques i tecnològiques més avançades que permeten millorar la circulació de trens i el manteniment de les infraestructures.

Camí del 100% d’estacions adaptades

Amb els ascensors de Sarrià ja en funcionament a finals d’aquest any i finalitzades les obres de l’estació del Putxet el març del 2017, FGC tindrà el 100% d’estacions adaptades a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta fita situarà FGC al capdavant dels operadors ferroviaris mundials en l’adaptació de la seva xarxa.

En el cas de la línia Barcelona-Vallès, 34 de 36 estacions i el 100% dels trens ja estan adaptats. A la línia Llobregat-Anoia, tots els trens i estacions són accessibles.

NOTICIES
RELACIONADES
Què diuen de nosaltres
més informació
ENVIA'NS LA TEVA
OFERTA
Accés a la contractació
més informació
PRESENTA EL TEU
NEGOCI
Parlem-ne
més informació
Envia’ns qualsevol suggerient i et contestarem amb la major brevetat possible.
Accedeix a la documentació, materials, vídeos i fotografies dels nostres espais.

Aquest web utilitza cookies pròpies amb la finalitat de facilitar l'ús del nostre web. Si continua navegant entenem que accepta el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca