A A

Al mes de febrer, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van iniciar les obres de millora dels vestíbuls de l’estació de Pl. Catalunya, l’estació amb més trànsit de tota la xarxa d’FGC amb prop de 12 milions de persones anualment. D’una banda, les obres de redistribució del vestíbul de Rambla ja han finalitzat. L’actuació ha permès alliberar espai i millorar així els fluxos de circulació dels usuaris en l’entrada/sortida de l’estació i en l’adquisició de títols de viatges a les màquines de venda de bitllets. L’objectiu prioritari ha estat facilitar la gestió de la mobilitat i l’explotació del vestíbul.

FGC millora els vestíbuls de l’estació de Pl. Catalunya

  • Al vestíbul Rambla, les obres permeten guanyar espai al vestíbul, millorar els fluxos de circulació dels viatgers i instal·lar llums LED
  • Al vestíbul Bergara, s’instal·larà un ascensor per millorar l’accés per a persones amb mobilitat reduïda, que entrarà en servei el mes de setembre

Al mes de febrer, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van iniciar les obres de millora dels vestíbuls de l’estació de Pl. Catalunya, l’estació amb més trànsit de tota la xarxa d’FGC amb prop de 12 milions de persones anualment.

D’una banda, les obres de redistribució del vestíbul de Rambla ja han finalitzat. L’actuació ha permès alliberar espai i millorar així els fluxos de circulació dels usuaris en l’entrada/sortida de l’estació i en l’adquisició de títols de viatges a les màquines de venda de bitllets. L’objectiu prioritari ha estat facilitar la gestió de la mobilitat i l’explotació del vestíbul.

Aquestes mateixes obres, que han durat tres mesos i han suposat un cost de 200.000 euros, han permès que se centralitzi la venda de bitllets a l’espai on hi havia el Centre d’Atenció al Client. La reforma també inclou la col·locació d’un cel ras nou, la instal·lació de lluminàries noves amb llums LED, la renovació de tot el paviment del vestíbul, el revestiment del parament vertical amb la tradicional rajola blanca bisellada d’FGC, el revestiment amb tauler a la zona de les màquines de venda de bitllets, el desmuntatge del revestiment metàl·lic de les dues parelles de pilars rodons antics, que recuperen el seu aspecte original, així com el condicionament del conducte de ventilació actual, entre d’altres.

D’altra banda, al vestíbul de l’accés Bergara s’està treballant per a millorar l’adaptació de l’estació a les persones amb mobilitat reduïda (PRM). Amb aquesta finalitat s’ha iniciat les obres per a la instal·lació d’un ascensor al carrer Bergara, cruïlla amb carrer Balmes, que connecta la superfície amb el vestíbul. Un cop dins la barrera tarifària, la instal·lació d’un altre ascensor facilitarà l’accés a les andanes. L’adaptació de l’estació entrarà en servei al mes de setembre i les actuacions tenen un pressupost de 370.000 euros.

vestibul_pc

 I+D+i per optimitzar la temperatura de l’estació

Un dels canvis més innovadors que es farà a l’estació serà la implementació d’un sistema de doble cortina d’aire en els accessos per a incrementar la sensació de confort tant dels clients com dels propis treballadors de Ferrocarrils. Aquest sistema consisteix en una cortina d’aire que d’una banda expulsa aire i de l’altra el succiona. Això evita que es generin els corrents d’aire derivats de la circulació dels trens.

Remodelació de les voltes de l’estació

Les voltes de l’estació de Pl. Catalunya també han estat objecte de millores en els últims mesos. Se n’ha millorat el revestiment, s’ha reparat el formigó i s’han impermeabilitzat les voltes, cosa que permet eliminar les filtracions d’aigua i posar en valor els mosaics característics de les voltes d’aquesta estació.

Els treballs sobre les vies 3 i 4 ja han finalitzat i actualment s’està treballant en les voltes que hi ha sobre les vies 1 i 2, obres que finalitzaran el proper mes de novembre amb un cost total de 770 mil euros.

NOTICIES
RELACIONADES
Què diuen de nosaltres
més informació
ENVIA'NS LA TEVA
OFERTA
Accés a la contractació
més informació
PRESENTA EL TEU
NEGOCI
Parlem-ne
més informació
Envia’ns qualsevol suggerient i et contestarem amb la major brevetat possible.
Accedeix a la documentació, materials, vídeos i fotografies dels nostres espais.

Aquest web utilitza cookies pròpies amb la finalitat de facilitar l'ús del nostre web. Si continua navegant entenem que accepta el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca